Menu
Mijn Keunstwurk

Fair Saturday

18 juli 2019

“Fair Saturday, a day to improve the world through arts and culture.

This day is about creating awareness through a social and global movement.”

Fair Saturday speelt zich af op 30 November 2019, de dag na Black Friday, als contrast op deze extreme uiting van een consumptiemaatschappij. Fair Saturday is een wereldwijde viering en gaat de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd aan door middel van kunst en cultuur. Kunstenaars en artiesten van amateur tot professional ondersteunen deze dag verschillende sociale projecten. Alle disciplines zijn welkom.

Deze dag reflecteert de manier waarop wij “Leeuwarden van de toekomst” zien; duurzaam, inclusief, sociaal bewust en in contact met elkaar en met de wereld. We willen “een langzamere stad” creëren, waarin kwaliteit van leven de kern van rijkdom vormt. In Leeuwarden ademt Fair Saturday de sfeer van hoe wij willen dat onze stad er in 2028 uitziet. Fair Saturday geeft hiermee handen en voeten aan wat wij verstaan onder legacy. Over het nalaten van een wereld en omgeving die je ‘jouw kinderen’ toewenst.

  • We tonen support van iedere instelling en organisatie die aanhaakt bij #FairSaturday
  • We horen en zien kunstenaars en artiesten die zich in willen zetten voor een goed doel.
  • We tonen show-cases van sociale projecten
  • We nodigen uit tot dialoog tussen politiek, cultuur, bedrijfsleven.

Aanmelding

Wil jij deelnemen aan Fair Saturday als instelling, artiest of kunstenaar? Of heb jij een sociaal project wat jij wilt delen? mail naar fairsaturday2019@gmail.com. Aanmelding vóór 01 september 2019. Uit de ingezonden aanmeldingen kiezen wij wie we een plek kunnen bieden op deze dag.

Wil jij op de hoogte blijven van Fair Saturday of als vrijwilliger deze dag tot een succes maken, mail dan ook.

Fair Saturday is een co-productie van LF2028 en Keunstwurk