Menu
Mijn Keunstwurk

Families gezocht voor dansvoorstelling Bloedbanden

3 mei 2018

Een Friese familie, een Limburgse familie, en een professionele dansfamilie. Dat zijn de ingrediënten voor de dansvoorstelling ‘Bloedbanden’. Een drieluik door families en over families, over generaties en relaties. Bloedbanden is de openeningsvoorstelling van de Friese Dansdagen.

Wie zoeken we?
Op zondag 10 juni organiseren we in Leeuwarden een auditiedag voor Friese families. Danservaring is niet nodig! Wat wel? Zin hebben om te dansen met je familie: kinderen, ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes of misschien wel ooms en tantes. De opdracht voor de auditie is om je als familie op ludieke wijze te presenteren, alles mag! Denk aan zang, theater, dans, muziek, acrobatiek, sport, etc.

Hoe ziet het project eruit?
Er wordt één familie uitgekozen voor het drieluik Bloedbanden. Choreograaf Raymond Guzman maakt met deze familie de choreografie voor het drieluik. Maar ook als je niet wordt uitgekozen is er nog steeds de mogelijkheid om met je familie op het podium te staan. Een aantal families die meedoen met de auditie, krijgen de kans om samen met een jonge Friese dansmaker een korte choreografie te maken. Het resultaat wordt getoond als voorprogramma bij de Friese voorstelling van Bloedbanden op donderdag 4 oktober in stadsschouwburg de Harmonie.

Een unieke kans om samen met je familie op een podium in Leeuwarden én Maastricht te staan. Leer elkaar op een nieuwe manier kennen door samen te dansen.

Belangrijk om te weten voor deelname

Datum Zondag 10 juni van 9.30 – 11.30 uur
Locatie Leeuwarden, locatie nog te bepalen
Voorstelling Leeuwarden Beschikbaar zijn op donderdag 4 oktober. Overdag voor montage van de voorstelling, ’s avonds voor het optreden.
Voorstelling Maastricht Beschikbaar zijn op woensdag 10 oktober. Overdag voor montage voorstelling, ’s avonds voor optreden tijdens de Nederlandse Dansdagen.
Repetities Repetities vinden plaats in overleg met de choreografen op basis van beschikbaarheid. Repetities starten eind juni/juli en gaan na een zomerstop eind augustus/begin september weer verder.

Bloedbanden is co-productie van de Friese Dansdagen en de Nederlandse Dansdagen en wordt speciaal voor deze twee festivals gecreëerd. De voorstelling is zowel in Leeuwarden als Maastricht te zien. De artistieke leiding is in handen van Adriaan Luteijn (Introdans). De Friese Dansdagen zijn onderdeel van het hoofdprogramma van LF2018 en vinden plaats van 4 t/m 8 oktober.

Download via onderstaande button de flyer van Bloedbanden!

Contactpersoon
Afke BrenninkmeijerAdviseur Dans
Werkdagen:di, wo
Telefoon:058 234 34 14