Menu
Mijn Keunstwurk

1850 leerlingen en 250 medewerkers komen naar festival Foarsprong

27 juni 2022

Afgelopen jaar gaven kunstvakdocenten van Cultuurcentrum de Wâldsang en Het Achterland iedere week muziek-, theater-, dans- en beeldende lessen in de klassen op de 12 scholen van Oarsprong in Tytsjerksteradiel. KEK Cultuureducatie begeleidde de samenwerking. We sluiten de training feestelijk af met dit festival, van 4 t/m 8 juli in en rond de Molkfabryk in Burgum.

Vakdocenten Kunst en Cultuur
Sinds dit schooljaar verzorgen 20 vakdocenten muziek-, beeldend- en dansdocenten van cultuurcentrum De Wâldsang en theater-, multimedia- en taaldocenten van cultuurlab Het Achterland lessen op de scholen van Oarsprong. KEK van Keunstwurk, de expertise- en adviesorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en professionele kunst in Fryslân., begeleidde de samenwerking. Ook de Intern cultuurcoördinatoren (ICC’ers) van de basisscholen hebben de training gevolgd. Deze kunstvakdocenten en ICC’ers kunnen nu met nog meer kennis en bevlogenheid kunst- en cultuurlessen geven op de basisscholen.

Meer kunst en cultuur in de klas
De kunstvakken worden zoveel mogelijk geïntegreerd in het gewone lesaanbod. Dineke van der Zee, projectleider Talentontwikkeling van stichting Oarsprong en directeur van Bernemienskip de Greide in Jistrum: “Het stimuleert de kinderen enorm dat kunstvakdocenten in onze scholen komen. Kunstvakken bieden kinderen succeservaringen die ze anders niet gehad hadden. Ze ontwikkelen nieuwe talenten en dat steunt hun sociaal-emotionele ontwikkeling; het raakt aan alles.”

Foto: Denise Amber fotografie

Contactpersonen
Wessel SpijkermanCultuurverbinder Educatie basisonderwijs
Werkdagen:wisselend
Telefoon:06 54327039
Anne GraswinckelAdviseur Innovatie
Telefoon:058 234 34 74