Menu
Mijn Keunstwurk

Filmhub Noord: terugblik op de Proeftuinen

8 september 2021

Hoewel er net een nieuw schooljaar gestart is vol met plannen, projecten en Proeftuinen om de filmeducatie naar een hoger plan te tillen, is er het afgelopen jaar ook veel in beweging gebracht. Filmhub Noord initieerde vele Proeftuinen op scholen, zowel voor VO als PO.

De mooie resultaten hiervan zijn door filmmaker Ilona Vergonet samen met Steven en Paras (studenten aan D’Drive van het Friesland college) in onderstaande film vastgelegd. Het biedt een fraaie inkijk in hoe leerlingen, leraren, filmmakers en samen zochten naar de manier waarop filmeducatie een vaste plek in het onderwijs kan krijgen. Dit is heel leerzaam gebleken voor de leerlingen, maar leverde ook veel informatie op die weer verwerkt worden in de vernieuwde Proeftuinen,  Filmfeesten en bijeenkomsten in de komende schooljaren.

Over Filmhub Noord

Filmhub Noord is hét expertisecentrum voor filmeducatie in Groningen, Friesland en Drenthe. Het is een nauwe samenwerking tussen Kunst & Cultuur, Keunstwurk, Kunstkade, Forum Groningen, Film in Friesland en het Internationaal Filmfestival Assen. Samen zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat filmeducatie in het noorden een structurele plek in het primair en voortgezet onderwijs krijgt.

Contactpersoon
Anoek HoubenAdviseur Cultuureducatie vo en Filmhub
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:058 234 34 01