Menu
Mijn Keunstwurk

Friese finalisten Ouderen Songfestival

15 november 2022

Zondag 30 oktober was de schitterende prefinale van het Ouderen Songfestival in Posthuis Theater in Heerenveen. Van de veertien prefinalisten waren vijf afkomstig uit Fryslân. Twee van de vijf zijn door naar de finale: Joke Schilling uit IJlst en Trienke Hoogenberg uit Leeuwarden.

Joke overtuigde de jury met een intens gezongen Zing dan, bekend van Jenny Arean.
Trienke met Memmelân, ‘Motherland’ van Natalie Merchant, maar met een Friese tekst geschreven door Sido Martens. Hij baseerde de tekst op Trienke’s ervaringen opgedaan tijdens haar werk met asielzoekers. Een prachtig lied, zelfs als je het Fries niet machtig bent, komt het binnen.

Beiden staan 11 december a.s. op het podium van het Amsterdamse DeLaMar. Werden ze in de prefinale begeleid door het Ouderen Songfestival Combo o.l.v. pianist, arrangeur en muzikaal leider van het festival Kees van Zantwijk, tijdens de Grande Finale gebeurt dat door zijn achtkoppige Ouderen Songfestival Orkest. De presentatie is in handen van Eva Zwaving.

SAKO Friesland, de koepelorganisatie die zich inzet voor koren in Friesland, is de samenwerkingspartner van het Ouderen Songfestival en helpt mee met de organisatie van de Friese voorronde. De stichting opereert vanuit Keunstwurk.