Menu
Mijn Keunstwurk

Friese Fondsen Forum klinkt naar meer

21 mei 2019

Een volgepakte theaterstudio, diverse workshops en persoonlijke gesprekken tijdens de eerste editie van het Friese Fondsen Forum. Op zaterdag 11 mei 2019 organiseerden Keunstwurk en OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân) het Friese Fondsen Forum: een nieuwe ‘matchdag’ voor projecten en fondsen. De eerste editie stond in het teken van muziek en telde ruim 100 bezoekers. Na presentaties van de aanwezige fondsen konden initiatiefnemers van projecten aansluiten bij verschillende workshops en hun project pitchen tijdens een speeddate.

‘Lekker druk en een goede manier om muziekprojecten en fondsen bij elkaar te brengen’, volgens Jan-Willem van Kruyssen, aanjager van OMF. Judith Baarsma, projectadviseur bij Keunstwurk: ‘Zowel landelijke als regionale fondsen hebben aangegeven nauwer contact te willen met initiatieven. En projecten willen graag in een eerder stadium contact met fondsen. Daarnaast was er tijdens Culturele Hoofdstad 2018 een grote fondsenmarkt in De Harmonie die erg aansloeg. Reden voor Keunstwurk en OMF om deze eerste editie van het Friese Fondsen Forum te initiëren.’

Deze eerste editie waren er presentaties van negen fondsen: het Iepen Mienskipsfûns, Mienskipsfûns Leeuwarden, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting van Teyens Fundatie, EDR voor uitwisseling met Duitsland, LOF het Leeuwarder Ondernemers Fonds, Jeugdfonds Cultuur Friesland, Lammert Koopmans Stichting en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Het volgende Friese Fondsen Forum is op donderdagavond 26 september en staat in het teken van theater.

Galerij
Contactpersoon
Judith BaarsmaAdviseur Stipe en beeldende kunst
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:06 48497086