Menu
Mijn Keunstwurk

Fryslân DOK maakt documentaire over Let’s Dance

18 mei 2017

De voorstelling Grenzeloos is onderdeel van het Europese project Let’s Dance Europe, waarin jonge dansmakers worden gestimuleerd om dans bereikbaar te maken voor iedereen; ongeacht leeftijd, fysieke mogelijkheden of achtergrond.

‘De Grins’ is de titel van de Fryslân DOK-documentaire die is gemaakt van de dansvoorstelling Grenzeloos. In Grenzeloos dansen vijftig dansers een verhaal over migratie. Zij vormen een combinatie van jonge professionele dansers en amateurdansers van vijftig jaar en ouder. Met elkaar gaan zij op verkenning, op onderzoek, naar de redenen die mensen bewegen om weg te trekken van een plek die hen altijd dierbaar is geweest. Zij ontmoeten daarin pijn en wanhoop, maar ook feest, liefde en verbindende kracht.

Een spannend moment in het proces is als vijf vluchtelingen uit Syrië en Eritrea naar de voorstelling komen kijken. Zij kijken ernaar met hun hart en zijn zeer geraakt. In de voorstelling is de taal van de dans aan het woord en vertelt hoe het is om te moeten vluchten.

De voorstelling Grenzeloos was op 31 maart en 1 april 2017 te zien in Stadsschouwburg De Harmonie. De documentaire is uitgezonden op 16 april 2017 bij Omrop Fryslân en door NPO 2 op15 en 16 april 2017.