Menu
Mijn Keunstwurk

Haarscherp beeld van de muziekeducatie in Fryslân

3 april 2017

Keunstwurk start deze maand met een onderzoek naar het aanbod van muziekeducatie in de provincie Fryslân. Doel hiervan is om een haarscherp en actueel beeld te krijgen van de geografische spreiding van het aanbod, maar ook van het bereik, de kosten en het geboden niveau.

Op verzoek van het provinciebestuur verrichtte Keunstwurk in 2015 een onderzoek naar de situatie rondom muziekeducatie in Fryslân. Dit onderzoek resulteerde in het rapport ‘Muzyk yn ’e Mienskip’. In dat rapport staan onder andere aanbevelingen met betrekking tot de muziekeducatie én de noodzakelijke culturele infrastructuur.

Het onderzoek heeft eveneens geresulteerd in het project ‘De Friese Muziekbrigade’. Dat project is gericht op het realiseren van een breed netwerk dat ervoor zorgt dat alle kinderen en jongeren in de provincie Fryslân dezelfde mogelijkheden hebben op muziek- en cultuuronderwijs.

In het muziekaanbod in Fryslân gebeurt momenteel van alles. Mede daardoor bestaat de reële dreiging dat eerdere onderzoeksresultaten niet meer actueel zijn. Daarom stelt Keunstwurk deze maand opnieuw een onderzoek in naar het actuele aanbod op het gebied van muziekeducatie in de provincie. Alle betrokken ontvangen binnenkort via e-mail een uitnodiging om aan het onderzoek deel te nemen.