Menu
Mijn Keunstwurk

Vier Friezen in halve finale Ouderen Songfestival

4 november 2021

Het Ouderen Songfestival is inmiddels in de fase van de halve finales beland. De eerste was zondagmiddag 31 oktober in Houten, de tweede is zondagmiddag 7 november in Posthuis Theater Heerenveen. Per halve finale zijn er 18 kandidaten, waaronder 4 Friezen die alle vier in Heerenveen zullen optreden.

Van de 2 halve finales gaan er 17 deelnemers door naar de Grande Finale op 12 december in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 16 worden aangewezen door de jury, de 17e door artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. Hij reikt na afloop van de tweede halve finale, dus in Heerenveen, de wildcard uit. Het blijft dus tot het allerlaatste moment spannend!

De vier Friese kandidaten en hun lied

Kaat Vink uit Bontebok | Something to remind you (Staind)
Marianne de Rijke uit Grou | Zeerover Jenny (uit De Driestuiversopera)
Trienke Hoogenberg uit Leeuwarden | Lieveling (Sido Martens)
Wytze Hospes uit Tersoal | Syn leafde foar see (Wietze Postma)

Er is een coronacheck, dus de voorstelling is coronaproof.

Over het Ouderen Songfestival

Het Ouderen Songfestival is een landelijk muziekfestival, ooit bescheiden begonnen in een verzorgingshuis in Amsterdam. Bijna 30 jaar later is het Ouderen Songfestival uitgegroeid tot een landelijk festival. Keunstwurk is samenwerkingspartner voor het Noorden. Iedereen vanaf 55 jaar mag deelnemen aan het Ouderen Songfestival. Als solist, duo en/of trio. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. De repertoirekeuze is geheel vrij. Alle genres zijn mogelijk.