Menu
Mijn Keunstwurk

Herman Bolten geeft vervolgtraining Meisner Acteertechniek

26 april 2019

Herman Bolten werkt met De Meisner Acteertechniek en is hiervoor opgeleid aan het True Acting Institute in Portland, VS. Deze acteertechniek doceert hij aan verschillende theatervakopleidingen, onder andere Amsterdamse Toneelschool en bij kunstcentra in het land.

Herman doorliep De Amsterdamse Toneelschool van ’84 tot ’88 en is freelance acteur. Van 1996 tot 2007 speelde hij bij het Utrechtse Toneelgezelschap De Paardenkathedraal. Hij is ook op televisie te zien (Overspel). In zijn cursussen zorgt hij door zijn energie en creativiteit voor een toegankelijke en dynamische sfeer.

De training

Deze training is het vervolg op de Meisner Acteertechniek, Introductie. Je werkt met uitgebreide improvisaties, oefeningen en een tekstscène. Alles in de benadering werkt toe naar geloofwaardig acteren. Het uitgangspunt is:

‘Acteren is de vaardigheid om echt te handelen binnen een fictieve situatie.’

De focus ligt nu op de fictieve situatie van waaruit je handelt. Er is aandacht voor je persoonlijke voorbereiding; hiermee leer je om ‘warm’ een scène in te gaan, paraat om te handelen. Je werkt met dagdromen om je te verbinden met de situatie van de scène. Ondertussen reageer je steeds op je tegenspeler, dát is je anker.