Menu
Mijn Keunstwurk

Ontwerpen stekjes Ineke van der Blom voor ontmoetingsplekken Hallum

13 december 2018

Ineke van der Blom heeft voor het terpdorp Hallum een serie van vier ontwerpopdrachten voor drie stekjes en een verwijzingsteken gerealiseerd. Dat gebeurde in het kader van het Terpen- en Wierdenland project van Landschapsbeheer Friesland. Het doel is om het terpkarakter van het dorp Hallum meer aandacht te geven. Op zaterdag 29 december vanaf 14.00 uur zullen de ontwerpen feestelijk worden gepresenteerd. Aan de officiële opening gaat een ‘historische’ wandeling langs de stekjes vooraf.

Keunstwurk heeft de opdracht begeleid. Uit een selectie van kunstenaars zijn de ontwerpen van Ineke van der Blom unaniem gekozen.

Een stekje is een ontmoetingsplek. Al eerder zijn twaalf stekjes in Noordoost-Friesland gerealiseerd en later de Zitschans bij Frieschepalen voor één van de historische plekken in het Friese Waterlinie gebied. De stekjes in Hallum verbinden drie historische plekken met aspecten van de geschiedenis van het terpdorp. Vlak bij de rotonde staat nu een windvaan als uitnodigende wegwijzer naar de terp. Paulien Ploeger heeft voor het Terpen- en Wierdenland al eerder een stekje ontwikkeld in Firdgum.

Gouden (rode) draad voor terpdorp Hallum
Ineke is er met haar ontwerpen in geslaagd de geschiedenis te koppelen aan een herkenbare en universele waarde. Een waarde die, in combinatie met haar eigen verbeelding, het persoonlijke overstijgt. Het goud dat terugkomt in alle vier werken is daarbij een rode draad die verleden en heden accentueert.

Praktische informatie

Datum Zaterdag 29 december
14.00 uur Historische wandeling langs stekjes
Locatie Start vanaf locatie Hofshoecke (kruispunt Doniaweg/Offringaweg/Langebuorren)
15.00 uur Afsluiting met presentatie 4 ontwerpen van Ineke van der Blom
Locatie MFC Trefpunt, De Singel 7 in Hallum