Menu
Mijn Keunstwurk

Inschrijving Anita Andriesenprijs verlengd tot 1 oktober

24 september 2020

Met de Anita Andriesenprijs voor Ruimtelijke Kwaliteit wil de provincie Fryslân een impuls geven aan het behoud en de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Fryslân. Dit jaar wordt de prijs voor de vierde keer uitgereikt. De inschrijvingstermijn is verlengd tot 1 oktober. Je kunt je dus nog inschrijven!

Procedure en prijs
Personen, organisaties en samenwerkingsverbanden kunnen zich zelf aanmelden voor de prijs. Aangemelde projecten moeten een voorbeeld vormen als het gaat om verbetering van de kwaliteit van het landschap, stedenbouw, architectuur en ruimtelijke vormgeving in het algemeen.

De winnaar ontvangt o.a. een bedrag van € 10.000. Dit geld is bestemd voor het organiseren van een publieksevenement rondom het winnende project. De prijs wordt in december 2020 uitgereikt. Het publieksevenement vindt vervolgens in 2021 plaats.

Aanmelden
Je kunt je nog inschrijven! Dit kan tot 1 oktober.


Over de prijs

Politica Anita Andriesen (1957-2008) droeg ruimtelijke kwaliteit een warm hart toe. Zij zette zich onvermoeibaar in voor het ‘goud van Fryslân’: de ruimte, het landschap en de cultuurhistorische identiteit. De Friese prijs voor ruimtelijke kwaliteit draagt daarom haar naam.

De Anita Andriesen Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit wordt iedere drie jaar door de Provincie Fryslân uitgereikt. Keunstwurk is coördinator van de prijs.


 

Contactpersoon
Hink SpeulmanCoördinator Provinciale Prijzen, medewerker Stipe & Donatie op Locatie
Werkdagen:ma, do
Telefoon:058 234 34 75