Menu
Mijn Keunstwurk

Introductiemiddag Filmeducatie

29 mei 2023

Filmeducatie, wat is dat eigenlijk? Hoe kan ik er mee aan de slag in de klas en kan ik het bij allerlei lessen inzetten? Wat zijn dan de aandachtspunten en bruikbare tips?

Deze startbijeenkomst is voor alle leraren en docenten in PO, VO en MBO die interesse hebben om met film te gaan werken maar nog enige ervaring missen. Of graag antwoorden op bovenstaande vragen willen krijgen. Een algemene introductie in filmeducatie dus: wat is het, waarom zou je het gebruiken en hoe zet je het op een verantwoorde manier in.

Deze middag gaan we onder leiding van ervaren workshopdocenten samen film kijken én maken. En doe je inspiratie, tricks en tips op om zelf mee aan de slag te gaan in je lessen.

Enthousiast geworden?

Programma

De middag wordt na een centrale introductie m.m.v. Jolijn Peters van Filmhub Noord verdeeld in groepen de Primair onderwijs en Voortgezet Onderwijs/MBO. 

Voor PO zal Ana Paunovik van Beeldletters de workshopleider zijn. Zij neemt de aanwezigen met behulp van haar FilmToolkit mee langs de mogelijkheden van film kijken én film maken. De toolkit geeft concrete handvatten voor leraren die voor het eerst aan de slag willen met filmeducatie.

Voor VO/MBO zijn Arno Cupédo en Loes Brinkman de workshopdocenten. Arno is filmmaker, Loes richt zich juist op film kijken. Samen gaan ze met de deelnemers aan de slag met film maken en film kijken.

Na de workshops sluiten we weer centraal af.

Algemene informatie

Wanneer: Donderdag 8 juni 2023
Tijd: 14:45-18:00 uur
Waar: Schouwburg De Lawei- Reidingweg Zijde
Deelname: Kosteloos - aanmelding verplicht via aanmeldformulier

De workshopmiddag is een samenwerking van De Lawei,  Keunstwurk en Filmhub Noord. 

Heleen van der Peet Cultuurverbinder educatie Stellingwerven h.vanderpeet@keunstwurk.nl
Werkdagen: ma, wo, do, vr
Werkt aan: Filmhub Noord
Contactpersoon
Titus van ’t VeerCreatief Producent Cultuureducatie
Werkdagen:ma, wo, do
Telefoon:058 234 34 70