Menu
Mijn Keunstwurk

It Veenatelier winnaar Anita Andriesenprijs

22 juni 2021

It Veenatelier van Places of Hope is de winnaar van de Anita Andriesenprijs 2021. De initiatiefnemers hebben een bedrag van € 10.000 gekregen om het mienskipsproject te organiseren. Landschapsarchitect Peter de Ruiter van It Veenatelier heeft de prijs uitgereikt gekregen door gedeputeerde Douwe Hoogland.

De Anita Andriesenprijs voor Ruimtelijke Kwaliteit werd op vrijdag 18 juni uitgereikt. Het centrale thema bij deze editie was ‘Ontwerpkracht’. Uit de vijf inzendingen zijn twee kandidaten genomineerd: Staatsbosbeheer en it Veenatelier. De jury koos unaniem voor de winnaar Veenatelier omdat het project voor de mienskip de meeste impact heeft en het sterkste voorbeeld is van hoe een ontwerp kan werken.

Juryverslag

Lees het juryverslag van de Anita Andriesenprijs. Dit gaat in op de achtergrond van de prijs, het gekozen thema, de beoordelingscriteria en alle vijf inzendingen.

Filmpje Veenatelier


Over Anita Andriesenprijs

De Anita Andriesenprijs voor Ruimtelijke Kwaliteit werd in 2010 voor het eerst uitgereikt en geeft een impuls aan het behoud en de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Fryslân.
Contactpersoon
Judith BaarsmaAdviseur Stipe en beeldende kunst
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:06 48497086