Menu
Mijn Keunstwurk

Jeugd met muzikale kwaliteit

13 februari 2017

Swen Bosma uit Langezwaag en Erwin de Vries uit Ureterp behaalden afgelopen zaterdag tijdens het solistenconcours  in Ureterp, beide een 1e prijs met lof!

  •  Swen Bosma is lid van De Vlecke uit Gorredijk en krijgt muziekles van Sietske Trinks
  • Erwin de Vries is lid van Brassband De Lofklank uit Ureterp en krijgt muziekles van Trienke de Vries

Jaarlijks organiseren de muziekfederaties van Opsterland en Ooststellingwerf een solistenconcours om muzikanten te stimuleren zich muzikaal te ontwikkelen.

Zaterdag 11 februari 2017 deden in totaal 20 muzikanten mee aan het solistenconcours in Ureterp. Meerdere solisten, waaronder Swen Bosma en Erwin de Vries,  werden op piano begeleid door Yohanes Siem uit Groningen. Anderen speelden een duet. Erwin de Vries stond twee keer op het podium. Hij speelde ook een jazznummer samen met zijn vader.  De solisten werden aangemoedigd door ouders, broers en zussen, grootouders, muziekdocenten en fans. Geweldig om te zien dat jonge muzikanten gestimuleerd en geënthousiasmeerd worden om muziek te maken.

Jury Arnold Span mocht de solisten beoordelen op dynamiek, ritmiek, techniek, zuiverheid en de uitvoering. De solisten die op alle onderdelen gemiddeld met een 8 werden beloond, behaalden een 1e prijs. De jury vond de kwaliteit van de solisten hoog. De meesten hadden dan ook een 1e prijs. Met in totaal 93 punten sprongen Swen Bosma en Erwin de Vries er boven uit. Zij haalden een 1e prijs met lof. Dat is een grote prestatie. Per onderdeel hadden ze gemiddeld een 9 of hoger gescoord!

 

fulkaan CLASS
Naast jureren mocht Arnold Span ook silvercards weggeven aan de winnaars van het solistenconcours. Hiermee kunnen ze deelnemen aan de fulkaanCLASS en het provinciale solistenconcours. De fulkaanCLASS is van 24 t/m 26 april 2017. Hier krijgen de winnaars muzieklessen van topmuzikanten en docenten.  Daarmee kunnen ze zich muzikaal ontwikkelen en voorbereiden op het provinciaal solistenconcours De Klank fan Fryslân en De Slach fan Fryslân.
De route naar ‘De Klank fan Fryslân’ wordt mogelijk gemaakt door Keunstwurk, OMF, de gemeentelijke muziekfederaties en de provincie Fryslân.