Menu
Mijn Keunstwurk

Samen zingen in het Jong- en Oudkoor te Burgum

31 januari 2019

Het Friesch Dagblad – 2019-01-30

‘Jong en oud verbonden door muziek’

Door Nynke Bruinsma

Kinderen en ouderen zingen samen in het Jong- en Oudkoor te Burgum

Burgum „Jong en oud en oud en jong, ja zing!” Dirigente Dineke Oostra (52) zweept de menigte op met haar enthousiaste handgebaren. Jong, maar vooral oud, was gisteren dan ook goed vertegenwoordigd bij het optreden van het Jong- en Oudkoor in het Zorgcentrum Berchhiem in Burgum.

Al een paar jaar is Stichting Keunstwurk uit Leeuwarden aan het bekijken hoe ouderen met kunst kunnen worden verbonden. Niet alleen in zorgcentra, maar ook daarbuiten. Toen Ed van Dijk (70) van Stichting Keunstwurk het koor van dirigente Dineke Oostra zag, werd hij meteen enthousiast. „We willen aan gemeenten, de provincie en zorginstellingen laten zien wat voor activiteiten er mogelijk zijn voor jong en oud en wat voor effect dat heeft op beide groepen.”

Dat samen zingen een positief effect heeft op jong en oud, weet Dineke Oostra als geen ander. Ze werkt nu als medewerker sociale benadering bij de KwadrantGroep in Drachten, maar ontdekte de kracht van muziek bij kinderen al veel eerder toen ze werkzaam was als muziekdocente.