Menu
Mijn Keunstwurk

Kandidaten voor Vredeman de Vries Prijs 2018 gezocht

24 mei 2018

PERSBERICHT

Nummer:        059 IH
Datum:            7 mei 2018

Kandidaten voor Vredeman de Vries Prijs 2018 gezocht

De provincie Fryslân reikt dit jaar de Vredeman de Vries Prijs voor architectuur uit. De provincie wil met deze prijs de belangstelling voor architectuur bij een breed publiek vergroten. Kandidaten voor de provinciale architectuurprijs kunnen zich tot 25 mei aanmelden bij organisatie Keunstwurk.

De Vredeman de Vries Prijs van de provincie Fryslân is een jaarlijkse prijs. Het ene jaar voor architectuur en het andere jaar voor vormgeving.

Beoordeling
Bouwwerken die in aanmerking komen voor de prijs zijn in 2016 of 2017 gerealiseerd in Fryslân en ontworpen door een architect. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury. De jury nomineert de inzendingen en kiest uit de nominaties een uiteindelijke prijswinnaar. De prijs wordt in oktober 2018 uitgereikt aan zowel de architect als opdrachtgever van het winnende bouwwerk.

Hans Vredeman de Vries
De prijs vernoemd naar Hans Vredeman de Vries. Deze architect, planoloog, tekenaar, kunstenaar is in 1527 in Leeuwarden geboren. Daarnaast staat hij bekend als de grondlegger van de Antwerpse Renaissancestijl.