Menu
Mijn Keunstwurk

Keunstwurk op de Heit & Membeurs

28 oktober 2013

Keunstwurk was in het weekend van 25, 26 en 27 oktober één van de deelnemers van de eerste editie van de Heit & Membeurs in het WTC Expo in Leeuwarden. Heiten & memmen en pakes & beppes konden hier van alles beleven en te weten komen over bijvoorbeeld de opvoeding, taalbeleving, gezondheid, lifestyle, school en opvang.

Presentatie Keunstwurk
De Heit & Membeurs was een mooie kans voor Keunstwurk zich te presenteren, vooral op het gebied van cultuureducatie. Keunstwurk zorgt er met het programma Uurcultuur voor dat vele Friese kinderen in aanraking komen met podiumkunsten op hun school. Uurcultuur bestaat ruim 25 jaar en bereikt op jaarbasis tussen de 30 en 40 duizend kinderen in heel Friesland.

De Dwerg
Op de plek waar Keunstwurk zich op de Heit & Membeurs presenteerde werd daarom een stuk uit het programma van Uurcultuur opgevoerd: het mimetheaterstuk De Dwerg. Op deze manier wilde Keunstwurk de bezoekende ouders en kinderen in aanraking met Uurcultuur en Keunstwurk laten komen. Er waren kinderen op de beurs die de voorstelling zelfs herkenden, omdat ze haar op school al hadden gezien.

Andere projecten
Naast cultuureducatie is Keunstwurk op vele andere terreinen actief in Fryslân: van muziek tot theater, van beeldende kunst tot design. Uiteraard konden bezoekers van de beurs hier ook alles over te weten komen. Bij de plek waar Keunstwurk zich presenteerde hing een mooi groot doek met hierop de omschrijving van een aantal projecten van Keunstwurk.