Menu
Mijn Keunstwurk

Keunstwurk op Heit & Membeurs!

10 oktober 2013

Keunstwurk is in het weekend van 25, 26 en 27 oktober aanwezig op de eerste editie van de Heit & Membeurs in het WTC Expo in Leeuwarden. Heiten & memmen en pakes & beppes kunnen hier van alles beleven en te weten komen over bijvoorbeeld de opvoeding, taalbeleving, gezondheid, lifestyle, school en opvang.

Presentatie Keunstwurk
De Heit & Membeurs is een mooie kans voor Keunstwurk zich te presenteren. Keunstwurk is in heel Friesland actief op allerlei terreinen, van muziek tot theater, van beeldende kunst tot cultuureducatie. Zo zorgt Keunstwurk er met het programma Uurcultuur voor dat Friese kinderen in aanraking komen met podiumkunsten op hun school. Uurcultuur bestaat ruim 25 jaar en bereikt op jaarbasis tussen de 30 en 40 duizend kinderen in heel Friesland.

De Dwerg
Op de plek waar Keunstwurk zich op de Heit & Membeurs presenteert zal een mimetheaterstuk worden opgevoerd: De Dwerg. De dwerg komt thuis in zijn onderaardse holletje en ontdekt dat zijn tamme kraai niet in zijn kooi zit. Wanneer hij in het verlaten nest een gouden ei aantreft, besluit hij dit zelf uit te broeden. Het ei wordt groter en groter en dan breekt het open. Een piepklein kuikentje wordt geboren en de dwerg heeft er zijn handen vol aan.

De dwerg is een betoverende figuur, die zijn publiek meeneemt naar een sprookjesachtige wereld, waar de natuur tot leven komt. Zoals je van een dwerg kunt verwachten, spreekt hij de taal waarin alle bewoners van de natuur elkaar oorspronkelijk verstonden.