Menu
Mijn Keunstwurk

Keunstwurk verhuist naar Stationskwartier

14 juni 2021

Na bijna twee decennia aan de Wissesdwinger in Leeuwarden, vertrekt Keunstwurk deze week naar Stationskwartier Leeuwarden aan de Snekertrekweg. Stationskwartier Leeuwarden is gevestigd in het oude postsorteercentrum bij het station van Leeuwarden en wordt ontwikkeld tot verzamelgebouw voor bedrijven en culturele organisaties.

Het pand aan de Snekertrekweg 1 begon als postsorteercentrum in de jaren 80 en heeft ook enkele jaren dienstgedaan als tijdelijk locatie voor de provincie. Het is onlangs gekocht door projectenontwikkelaar Jaap Hoekstra. Hij wil er een stoere, ‘brutalistische’ en dynamische verzamelplek van maken voor bedrijven en culturele organisaties, die past in de bredere transformatie van het Spoordok-gebied.

Directeur Douwe Zeldenrust van Keunstwurk: “Wij waren als Keunstwurk al langere tijd op zoek naar een nieuwe plek en werden erg enthousiast van de visie van Jaap: het creëren van een plek met veel ruimte voor kruisbestuiving tussen bedrijven en verschillende culturele organisaties. Op dit moment zijn organisaties zoals Arcadia en Sense of Place er al gevestigd en wij kijken ernaar uit om samen te investeren in een ‘culturele community’ waar mooie nieuwe initiatieven kunnen ontstaan”.

Cultuurverbinders in de regio
Een belangrijke reden voor de verhuizing is ook de nieuwe manier van werken van Keunstwurk. Douwe Zeldenrust: “We willen als Keunstwurk nog meer het veld in en daarom zijn we sinds dit jaar gaan werken met cultuurverbinders. Échte netwerkers die op lokaal en regionaal niveau ondersteunen, adviseren en verbinden op het gebied van amateurkunst en cultuureducatie. De cultuurverbinders zijn vooral op pad en daarom hebben we minder kantoorruimte nodig. Bovendien heeft corona ertoe geleid dat we ook steeds meer online werken en dat bevalt eigenlijk wel goed.”

Contactpersoon
Douwe ZeldenrustDirecteur
Werkdagen:ma, di, do, vr
Telefoon:058 234 34 64