Menu
Mijn Keunstwurk

Komt de ‘filmleraar van het jaar’ uit Friesland?

25 oktober 2022

Filmleraar van het jaar word je niet zomaar. Vanuit de verschillende landelijke regio’s zijn er kandidaten geselecteerd die op succesvolle manieren film weten in te zetten in de lessen. Ze gebruiken film ter illustratie of als een heldere manier van uitleggen; of hanteren film(maken) als werkvorm. Een manier van kennis overdragen die past bij de belevingswereld van de leerlingen.

Namens Filmhub Noord is Hendrik Atze van Doezem aangedragen als kandidaat. Hendrik is docent Geschiedenis op het Lauwers College in Buitenpost. Hij is een echte verhalenverteller, speels, grappig en vol vuur. Zijn goed bekeken YouTube-kanaal, vol VLES’en (videolessen), zijn een aanrader voor alle (geschiedenis)docenten.

Hoe mooi zou het zijn als Hendrik Atze komend jaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs zou kunnen worden? Bekijk zijn pagina op de filmeducatie-site en stem via onderstaand formulier! Stemmen kan tot 6 november!

Over de verkiezing

Dé Filmleraar van het Jaar 2022 wordt op woensdag 16 november bekendgemaakt, tijdens het filmeducatieprogramma op het International Documentary Filmfestival Amsterdam, onderdeel van de IDFA Docentendag.

Meer weten over Hendrik en zijn manier van lesgeven? Bekijk onderstaand filmpje en volg hem op Youtube!