Menu
Mijn Keunstwurk

Kunst in Kerken route ‘Door God gegeven’

21 juni 2017

Feestelijke opening in de Koepelkerk van Berltsum op donderdag 29 juni van 16.00-18.00 uur van de Kunst in Kerken Route 2017 met als titel ‘Door God gegeven’.

Voor de vierde keer op rij organiseren Stichting Keunst yn Tsjerken en Keunstwurk de Kunst in Kerken Route. Twee aantrekkelijke routes in Noord-West Friesland voeren de bezoekers langs pronkjes van kerken waarin men kan genieten van hedendaagse kunst van Friese professionele kunstenaars.

Het ritme van het klotsend water, wijdse weiden en op de horizon de toren. Zowel liefhebbers van de natuur, als die van professionele kunst en religieus erfgoed, kunnen hun hart ophalen aan deze twee afwisselende tochten. Onderweg zijn er diverse theetuinen te bezoeken voor een pauze en zijn er nog andere bezienswaardigheden om te bewonderen.

Voor de route van dit jaar, ’Door God gegeven’, werden 11 professionele kunstenaars uitgenodigd. Ze werken in diverse disciplines. Het kunstprogramma varieert van schilderen en fotografie tot video en schrijven. In hun werk kan de bezoeker aspecten herkennen van het landschap dat, meanderend, een natuurlijke en fysieke rode draad vormt op deze tocht: grond, lucht, water, licht, zon, gewas, mens en dier en het hout.

De deelnemende 8 kerken zijn de Koepelkerk in Berltsum, de Ioannis Theatertsjerke in Wier, de Meinardskerk in Minnertsga, de Walburgakerk in Ried, de Donatuskerk in Dongjum, de Sint Joriskerk in Oosterbierum, De Petruskerk in Pietersbierum en de Andreaskerk in Wijnaldum.

De 11 kunstenaars die er exposeren zijn Saskia Wagenvoort, Dirk Beintema en Francesco van der Zwaag, Trude van Assem, Jan Roos, Walter Baas, Gerda Hulsinga, Klaas Werumeus Buning en Gerard Boersma, Tryntsje Nauta en Grytsje Klijnstra.

De route is iedere zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur te bezichtigen tussen 1 juli tot en met 9 september. De folder met de route is in de deelnemende kerken verkrijgbaar. Deelname is gratis.