Menu
Mijn Keunstwurk

Kunst in kerken langs oude dijken en paden

22 juni 2018

KUNST IN KERKEN editie 2018

Van 7 juli t/m 8 september is er een nieuwe editie van Kunst in Kerken: het  jaarlijks terugkerende initiatief waarbij historische kerken worden (her)gebruikt als podium voor beeldende kunst. Deze keer voeren maar liefst drie verschillende fiets-, loop-, en rijroutes je langs kerken in Noord- en Zuidwest Fryslân. Volg eeuwenoude dijken en paden en laat je verrassen door het eigentijdse werk van verschillende Friese kunstenaars.

Volg bijvoorbeeld de route langs Berltsum, Wier, Minnertsga, Pietersbierum, Dongjum, Ried, Dronryp en Menaam en maak kennis met het recente werk van onder meer Klaas Werumeus Buning, Hendrik Elings, Linus Harms, Truus Huijbregts, Reinder Homan, Paulien Ploeger, Catrinus Spinder en Wim van der Veer.

Als je van monumentale schilderijen houdt, dan is de route via Deinum, Blessum, Leons, Baard, Winsum, Mantgum, Boksum en Easterlittens aan te raden. In de kerken die je op deze route tegenkomt is namelijk het werk te zien van Giovanni Dalessi.

In de gemeente De Fryske Marren is een route uitgestippeld langs drie kerken in Balk en de kerken van Harich en Wijckel. Hier is werk te bekijken van de Friese beeldend kunstenaars: Gosse Koopmans, Gerrit Terpstra, Gert Jan Slotboom, Birgit Speulman en Marcel Prins.

Kunst in Kerken is iedere zaterdagmiddag van 13.30 uur t/m 17.00 uur (tenzij anders vermeld) en de toegang is gratis.

De kunstroutes zijn tot stand gekomen in samenwerking met Keunstwurk, culturele initiatiefnemers van de deelnemende kerken, Stichting Keunst yn Tsjerken, Stichting Nieuwe Kunst in Oude Kerken, Kunstkring Gaasterland, plaatselijke kerkgemeenschappen en vele vrijwilligers.

Deelnemende kunstenaars
Gerrit Terpstra
Marcel Prins
Birgit Speulman
Gert Jan Slotboom
Giovanni Dalessi
Catrinus Spinder
Truus Huijbregts
Reinder Homan
Klaas Werumeus Buning
Wim van der Veer
Linus Harms
Paulien Ploeger
Hendrik Elings
Contactpersoon
Anna van der WerfMedewerker Cultuurparticipatie
Werkdagen:di, do
Telefoon:058 234 34 76