Menu
Mijn Keunstwurk

Kunstbende dit jaar van start met focus op community building

8 april 2021

Door in te zetten op community building wil Kunstbende een KLUB zijn waar je bij wil horen. Een community waarbij iedere jongere van 13 t/m 18 zijn eigenheid kan laten zien of stem kan laten horen. Een community waarin het niet draait om perfect zijn, maar om jezelf zijn. Een community waar creatief talent ruim vertegenwoordigd is en waar humor, het uitzonderlijke, de gezamenlijkheid en verbeelding geroemd worden. De campagne sluit aan op de behoefte van veel jonge makers om samen te creëren, want samen maken is veel leuker en leerzamer dan alleen. De campagne van dit jaar richt zich daarom op het wij-gevoel; de pay-off ‘Haal eruit wie erin zit’ wordt bijgestaan door teksten als ‘We are Kunstbende’, ‘We are Bold’ en ‘We are Creators’.

De jongeren die aan Kunstbende meedoen, vormen een grote kweekvijver voor het talent in Nederland. Om deze kweekvijver te verbreden, richt Kunstbende zich de komende jaren samen met de Rabobank op het vergroten van de instroom van 13-jarige makers bij de KLUB. Zo breidt Kunstbende de take-overs van middelbare scholen de komende jaren uit; dit zijn laagdrempelige events voor brugklassers waarbij ze via een dansworkshop kennismaken met Kunstbende. Op deze manier worden nog meer jongeren gestimuleerd eruit te halen wie erin zit.

Via kunstbende.nl kan elke jongere van 13 t/m 18 jaar zich inschrijven in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal of Theater en meedoen aan workshops. Via voorrondes door het hele land stromen de beste acts door naar de finale. Daarna worden de nummers één een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot Oerol. Binnen dit traject wordt meer ruimte gecreëerd voor de ontmoeting tussen jonge en gevestigde makers uit de creatieve en culturele industrie, als ook tussen jonge makers onderling.

De voorronde van Kunstbende Friesland vindt plaats op zondag 13 juni 2021 in Schouwburg De Lawei in Drachten.

Contactpersoon
Douwe ZeldenrustDirecteur
Werkdagen:ma, di, do, vr
Telefoon:058 234 34 64