Menu
Mijn Keunstwurk

Lancering Noord-pool

29 maart 2015

Met het doel cultureel en bestuurlijk talent uit Noord-Nederland zichtbaar te maken voor landelijke culturele adviesorganen hebben Keunstwurk, Kunst & Cultuur Drenthe en de Kunstraad Groningen de online databank Noord-pool opgezet. De databank bevat een overzicht van professionals uit Drenthe, Fryslân en Groningen die geïnteresseerd zijn in advies- of bestuursfuncties bij landelijke adviesraden en fondsen.

Hoe werkt het?
Cultureel en bestuurlijk talent uit het noorden met interesse in dit soort functies kan zich op de site aanmelden. Als de aanmelding is geaccepteerd, komen de gegevens van de kandidaat op de site te staan. Daarnaast toont Noord-pool actuele vacatures bij landelijke adviesraden en fondsen.

Noord-pool brengt informatie samen maar bemiddelt niet. Adviesraden en fondsen kunnen in de databank zoeken naar professionals en zelf geschikte kandidaten benaderen. Professionals kunnen rechtstreeks reageren op vacatures. Ook het actualiseren van gegevens is aan de kandidaten zelf.

Meer noorderlingen
Door de fondsen en adviesraden inzicht te geven in de expertise en ervaring van de mensen in Noord-Nederland, verwachten genoemde instellingen dat er vaker een beroep wordt gedaan op deze professionals.

Lancering
Noord-pool is opgezet door Keunstwurk, Kunst & Cultuur Drenthe en de Kunstraad Groningen. Het initiatief wordt gefinancierd door de gemeenten Groningen en Leeuwarden en de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen.

De website Noord-pool.nl is vanaf 20 maart 2015 online. De lancering vindt plaats tijdens een bijeenkomst van de Noordelijke overheden met Tweede Kamerleden en vertegenwoordigers van de Raad voor Cultuur en landelijke fondsen.