Menu
Mijn Keunstwurk

Leerlingen podiumtechniek Terra Wolvega op werkbezoek

25 maart 2023

De school Terra Wolvega is gestart met een vak waarin leerlingen toe gaan werken naar een cross-disciplinaire voorstelling. Hierin wordt het creatieve aan het praktische gekoppeld; want naast het uiteindelijke optreden zijn de leerlingen ook medeverantwoordelijk voor de technische uitvoering. Zo wordt er nagedacht over de podiumopstelling, decor, zaallicht en geluidstechniek.

Terra Wolvega wil het keuzevak Podiumtechniek een vaste plek geven in het curriculum. Om dit te borgen zal met extra aan te schaffen licht- en geluidsmateriaal de school zelfvoorzienend zijn in de technisch ondersteuning. De school heeft het netwerk van Keunstwurk ingeroepen om zowel docenten als leerlingen verder wegwijs te maken in het beheer en gebruik van deze apparatuur. Uit dit netwerk is oud-student van D’drive en professioneel geluidstechnicus Daan de Jong gevonden die de school verder van advies en kennis zal voorzien.

Afgelopen 21 maart is een bezoek gebracht aan D’drive en poppodium Neushoorn waar Daan de groep van leerlingen en docenten heeft rondgeleid.  De verschillende zalen en ruimtes zijn bezocht, er is uitleg gegeven over de vakopleiding Podiumtechniek en er is een korte workshop gegeven over hoe je gebruik kunt maken van licht tijdens een concert. De workshops van Daan worden later vervolgd op de school in voorbereiding op de eindpresentatie.