Menu
Mijn Keunstwurk

Meindert Talma zoekt koorleden voor De Domela Passie

3 oktober 2019

Zaterdag 23 november 2019 gaat tijdens het festival Explore The North in Leeuwarden de nieuwe voorstelling van Meindert Talma in première. De voorstelling gaat over Ferdinand Domela Nieuwenhuis, grondlegger van het Nederlands socialisme, en sluit aan op het officiële Domela-jaar. Voor de première en de daaropvolgende optredens in het land worden koorleden gezocht.

Het is honderd jaar geleden dat Ferdinand Domela Nieuwenhuis overleed. Om zijn persoon en zijn strijd te herdenken en om zijn gedachtegoed te vieren, is dit jaar uitgeroepen tot het officiële Domela-jaar. Reden voor Meindert Talma om zijn nieuwe voorstelling te baseren op het leven van dit zowel geliefde als gehate figuur. Als geboren en getogen Fries kent Meindert Talma de verhalen over ‘ús verlosser’ als geen ander. Op de middelbare school schreef hij al een scriptie over de roots van Domela Nieuwenhuis. De voorstelling ligt in het verlengde van eerdere muzikale levensverhalen die Talma maakte over onder meer dammer Jannes van der Wal en kunstenaar H.N. Werkman.

Het koor
Voor De Domela Passie worden zangers en zangeressen gezocht die minstens 1 jaar ervaring hebben op het gebied van zang/koormuziek. Op zaterdag 16 november van 9.00 tot 17.00 uur vindt er een algemene repetitiedag plaats in Theater De Bres in Leeuwarden onder leiding van dirigent Gerda Roorda. De uitvoering zal op 23 november plaatsvinden om 15.30 uur tijdens Explore The North. Deelnemers kunnen er daarna voor kiezen om mee te doen aan andere optredens.

Aanmelden kan via de website van Fulkaan, het talentontwikkelingsprogramma van Keunstwurk.

Contactpersoon
Gerda RoordaCoördinator Cultuurparticipatie
Werkdagen:ma, di, wo, do
Telefoon:058 234 34 13