Menu
Mijn Keunstwurk

‘Lang Leve De Muziek Wedstrijd’

26 februari 2019

Ga jij in 2019 ook voor structureel muziekonderwijs voor jouw klas? En wil jij met jouw groep 6 of 7 optreden voor Koningin Máxima? Schrijf je dan nú in voor de ‘Lang Leve De Muziek Wedstrijd‘ en wie weet sta jij met je klas op Het Kerst Muziekgala 2019!

Dit is hoe het werkt

Ga het muzikale avontuur aan en bedenk een verrassende muzikale act van anderhalve minuut. Alles mag: van rap tot jodelen en van bodypercussie tot orkest, zolang de hele klas maar meedoet en het plezier er vanaf spat! Stuur uiterlijk woensdag 20 maart een filmpje van de act in.
Een deskundige jury bepaalt welke klassen door mogen naar de regionale auditieronde. Alvast benieuwd waar deze audities plaatsvinden? Lees hier meer.

En dan?

In deze spannende auditieronde voert je klas de muzikale act uit in een theater in je eigen regio. Om je klas op deze ronde voor te bereiden, komt er een Vliegende Brigadier naar je toe. Helemaal gratis! Dat is een vakleerkracht muziek die jou en je klas tips & tricks geeft en laat ervaren hoe belangrijk en hoe leuk het is om meer met muziek te doen in de klas. Gratis muziekonderwijs dus! Uit alle audities selecteert de jury de klassen die doorgaan naar de finale van de wedstrijd, de Lang Leve de Muziek Show.

Lang Leve de Muziek Show

Tijdens de Lang Leve de Muziek Show strijden de finalisten om een plekje in de Grootste Schoolband van Nederland, die mag optreden tijdens Het Kerst Muziekgala 2019. Ook voor deze ronde komt er gratis een Vliegende Brigadier op bezoek die jullie 10 uur helpt bij de voorbereiding. Meer weten over deze show? Neem dan eens een kijkje op de Lang Leve de Muziek Show-pagina op de Zapp-site.

Leuk om te weten

En meedoen is niet voor niets: ook al wordt je klas niet uitgenodigd voor de audities, zelfs dan krijg je een gratis workshop op maat voor het hele leerkrachtenteam op een moment naar keuze!