Menu
Mijn Keunstwurk

Heel muzikaal Fryslân in beweging!

15 februari 2018

NEO, Never Ending Orchestra is van start! Eind januari stond in het teken van het officiële LF2018 openingsweekend waarbij diverse lokale muzikanten, koren en orkesten voor muzikale reuring zorgden in de Leeuwarder binnenstad.

De aftrap vond in de middag plaats op het station waar de nieuwe stationspiano samen met de NS werd ingewijd door Harmen Schiphof. Weet je nog? Die jongen die op Facebook helemaal viral ging met zijn swingende blues op dat oude pianootje. Verder zongen Iris Kroes en Denise Rivera nog een aantal nummers als muzikale ambassadeurs om de #pianochallengeLF2018 een startsein te geven. Een prachtig startsignaal van NEO en LF2018!

Samen met onze partners OMF, SAKO, Neushoorn, Friesland Pop en Cityproms zullen we aankomende maanden het programma van NEO verder vormgeven en op de kaart zetten. Zo kan je ons vanaf april door heel Friesland vinden met de NEO MusicLabs. De MusicLabs zijn multidisciplinaire broedplaatsen voor jonge, talentvolle muzikanten. Hier worden dromen gerealiseerd, kun je geweldige masterclasses volgen en ontstaan verrassende samenwerkingen en producties. Daarnaast gaan we met Cityproms Embrace en lokale muzikanten een muziekproject voor de zorg ontwikkelen en vind je ons van mei t/m september in het festivalhart van Leeuwarden. Hier zullen we een ieder gaan verrassen met vele speciale optredens en producties in het centrum maar ook in de meest kleurrijke wijken van Leeuwarden. Blijf dus vooral op de hoogte van de ontwikkelingen van ons programma.