Menu
Mijn Keunstwurk

Lancering de Noordelijke Cultuurlening

22 december 2018

Op donderdag 17 januari 2019 lanceert We the North in samenwerking met Cultuur+Ondernemen, K&C en Keunstwurk de Noordelijke Cultuurlening’. Dit is een leenfaciliteit speciaal voor kunstenaars, creatieven en culturele instellingen in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. De lening biedt culturele ondernemers de mogelijkheid om te investeren in hun beroepspraktijk met behoud van artistieke vrijheid. De lancering vindt plaatst in House of the North tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Laat je informeren over deze vorm van cultuurfinanciering en hoe een cultuurlening de realisatie van jouw dromen en plannen mede mogelijk kan maken. Kom alles te weten over de aanvraagprocedure en de voorwaarden van de lening.

De Noordelijke Cultuurlening helpt jou met je financiering, maar ondersteunt ook met trainingen, advies en coaching in het culturele ondernemerschap. Bij de lancering vertelt één van de leningnemers over zijn ervaring met de cultuurlening. Tijdens de borrel kun je vragen stellen aan de sprekers, regioadviseurs en andere makers ontmoeten.

Programma
15.45 – 16.00 uur   Inloop
16.00 – 16.10 uur   Welkomstwoord door Paul de Rook, wethouder gemeente Groningen
16.10 – 16.20 uur   Renate Timmer, adviseur Cultuur+Ondernemen (Uitleg aanvraagprocedure en voorstellen regioadviseurs)
16.20 – 16.30 uur   Visual Artist Jan-Willem Campmans (Ervaring met de Cultuurlening van een culturele ondernemer)
16.30 – 16.40 uur   Roelof Balk, directeur Fonds Cultuurfinanciering (Facts & figures Cultuurleningen)
16.40 – 18.00 uur   Lanceringsborrel en in gesprek met de regioadviseurs Judith Baarsma (Friesland) en Katja Draper (Groningen, Drenthe)

Praktische informatie

Datum Donderdag 17 januari 2019
Tijd van 16.00 - 18.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur)
Locatie Brouwerij Martinus, Kostersgang 32-34 te Groningen (House of the North)

De Noordelijke Cultuurlening is een samenwerking van We the North, Stichting Cultuur+Ondernemen, Keunstwurk en K&C. Het vierjarige cultuurprogramma We the North is een initiatief van de drie noordelijke provincies en de gemeenten Assen, Leeuwarden, Groningen en Emmen.

Keunstwurk en K&C zijn de regioadviseurs
van de Noordelijke Cultuurlening.

                        
Contactpersoon
Judith BaarsmaAdviseur Stipe en beeldende kunst
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:06 48497086