Menu
Mijn Keunstwurk

Nieuwe cursus | Schrijven voor locatietheater – met Bouke

20 november 2018

Zou jij als toneelschrijver graag mogelijkheden verkennen voor het schrijven van locatietheater met een bekende uit het vak? Theater dat gaat over bijzondere gegevens uit de omgeving van de plaats van opvoering? Dan is deze cursus iets voor jou! Keunstwurk organiseert vanaf januari 2019 de toneelschrijfcursus ‘Schrijven voor locatietheater – Met Bouke’. De cursus start op maandag 28 januari om 19.30 uur bij Keunstwurk.

In 2018 was `Under de toer’ een van de blikvangers van LF2018. Bijzondere voorstellingen op basis van verhalen die zich in en rondom de kerk hebben afgespeeld. Als het project een ding duidelijk heeft gemaakt, is het dat veel mensen zich aangesproken voelen door avontuurlijk theater dat speelt met bijzondere gegevens uit de omgeving van de plaats van opvoering.

Tijdens de cursus verken je onder begeleiding van Bouke Oldenhof, één van de initiatiefnemers van Under de Toer, de mogelijkheden voor het schrijven van een theatertekst die een plaats van opvoering (dorp, wijk, vereniging, locatie) als uitgangspunt heeft.

Leer hoe je tot een idee komt voor een speelbaar stuk in je eigen omgeving. Niet een ‘af’ stuk, maar een opzet als verkenning van de thematische en dramatische mogelijkheden van een idee. Al doende leer je zo bovendien hoe je een stuk opzet en opbouwt. En leer algemene technieken aan om ideeën uit te werken tot een langere onderhoudende tekst.

Nieuwsgierig? Lees meer en meld je aan.

Praktische informatie

Data Maandag | 28 januari - 11 februari - 25 februari - 11 maart - 25 maart - 8 april 2019
Tijd Van 19.30 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie Wissesdwinger 1, 8911 ER in Leeuwarden