Menu
Mijn Keunstwurk

Nieuwe cursus Toneelschrijven | Je eigen stem vinden – start 9 oktober 2019

29 april 2019

Hé (beginnend) toneelschrijver! Weet jij niet precies wat voor soort toneeltekst je wilt schrijven en over welk onderwerp? En ben je op zoek naar je eigen ‘stem’ als schrijver? Dan is de cursus Toneelschrijven | Je eigen stem vinden iets voor jou! De cursus start op woensdag 9 oktober om 19.30 uur bij Keunstwurk. 

In deze cursus ga je met behulp van uiteenlopende schrijfoefeningen op zoek naar jouw eigen stem als toneelschrijver. We gaan aan de hand van jouw interesses en fascinaties én de verhalen die jou inspireren, uitzoeken wat voor soort toneelteksten je zou willen schrijven. Zijn die teksten hilarisch of juist diep-tragisch? Lopen ze goed af, of slecht? Gaan ze over familieperikelen of over grote maatschappelijke thema’s? Laat jij je inspireren door persoonlijke verhalen of juist door krantenartikelen over gebeurtenissen die heel ver van je afstaan?

Alles mag in deze cursus!
Of je nou stewardessen-komedies wil schrijven of beklemmende plattelandsdrama’s. We werpen tijdens deze cursus een blik in de spiegel en vragen ons af: wat willen we schrijven? Waarover willen we schrijven? En waarom willen we dat?

Doel
Het doel is dat je aan het einde van de cursus een begin hebt gemaakt met een langer toneelstuk, een uitgewerkt plan en een paar uitgewerkte scénes hebt gemaakt en een duidelijk idee hebt van het verhaal en de personages die hierin een rol spelen. Laat je inspireren en krijg inzicht in de ambacht én de kunst.

Tijdens de bijeenkomsten krijg je les van Wessel de Vries. Wessel is toneelschrijver en filmscenarist. Een belangrijk onderdeel van de cursus zijn de huiswerkopdrachten. Niet al het gemaakte materiaal zal behandeld kunnen worden in de cursus. De opdrachten zijn vooral bedoeld ter oefening en inspiratie.

Aanmelden
Meld je nu aan. Dit kan tot vrijdag 4 oktober 2019.

Praktische informatie

Data Woensdag | 9 oktober, 6 november, 20 november, 4 december, 18 december 2019 en 15 januari 2020
Tijd Van 19.30 - 22.00 uur (inloop is vanaf 19.00 uur)
Locatie Keunstwurk, Wissesdwinger 1, 8911 in ER Leeuwarden
Kosten € 180,- De eerste aanbetaling is € 50,-. Het restantbedrag wordt 2 weken voor aanvang cursus geïncasseerd.
Taal Nederlands & Frysk
Aanmelden Tot vrijdag 4 oktober 2019

Over docent Wessel de Vries

Wessel de Vries is toneelschrijver en filmscenarist. Als toneelschrijver werkt hij veel in Friesland (Tryater, Meeuw Jonge Theatermakers, Skoft&Skiep), maar ook daar buiten (Kameroperahuis, Theater Sonnevanck). Films schrijft hij voornamelijk in opdracht van zijn eigen filmcollectief Natte Haring waarmee hij de films Het Grandioze Falen, en het bekroonde Drie mensen vinden een auto maakte. De teksten die Wessel schrijft, worden gekenmerkt door humor en fantasie, en behandelen de meest uiteenlopende onderwerpen.