Menu
Mijn Keunstwurk

Nieuwe Dwarskijkers | Digitale illusies – dinsdag 3 december

5 november 2019

Hoe dichtbij komen de digitale veranderingen? Wordt het snel werkelijkheid of blijft het voorlopig bij illusies? Keunstwurk en Media Art Friesland organiseren op dinsdag 3 december 2019 een nieuwe Dwarskijkers met het thema Digitale Illusies op de Snekertrekweg 1 in Leeuwarden.

Het thema van het Media Art Festival dit jaar is Illusions. Tijdens deze Dwarskijkers maak je kennis met thema’s die hiermee samenhangen zoals Artificial Intelligence, virtual reality, klimaatcrisis, data en privacy. Bedreigingen? Of juist inspiratiebronnen en nieuwe kansen voor kunst en cultuur?

Deze avond is vooral voor hen die mogelijk wat ‘koudwatervrees’ ervaren ten aanzien van het onderwerp. Het is namelijk een mooie kans op een kennismaking met nieuwe fenomenen die links- of rechtsom ook kunst en cultuur beïnvloeden en daarmee nieuw perspectief bieden.

Programma
De avond start met een rondleiding door de expositie van Media Art Festival waarbij jonge kunstenaars aanwezig zijn om hun werk toe te lichten. Vervolgens verzorgt Jaap Henk Hoepman, Universitair Hoofddocent bij de Digital Security groep van de Radboud Universiteit Nijmegen, een algemene inleiding om zicht te krijgen op de context van de digitale en technologische ontwikkelingen. Hij maakt hierbij een brug naar ontwikkelingen in kunst en cultuur.

Daarna zoomen we in op een werkwijze van kunstenaarsduo Esther Polak en Ivar van Bekkum. Zij bieden inzicht in hoe zij nieuwe technologieën inzetten om thema’s als mobiliteit en de individuele ervaring van de stad en het platteland te vertalen naar hun werk. Bij beide inleidingen zal het publiek een rol spelen, kun je je ervaringen delen en vragen stellen.

De avond wordt afgesloten met een presentatie van de kunstenaar Jacco Borggreve. Hij heeft vanuit zijn artist-in-residency in Merida, Mexico, speciaal voor deze avond  een werk ontwikkeld.


Programma

19.15 uur inloop
19.45 uur rondleiding expositie
20.30 uur inleiding Jaap Henk Hoepman
21.00 uur pauze
21.15 uur lezing/presentatie Esther Polak en Ivar van Bekkum
21.45 uur performance Jacco Borggreve
22.15 uur afronding en afsluiting

Praktische informatie

Datum Dinsdag 3 december 2019
Tijd Van 19.15 tot 22.15 uur
Locatie Snekertrekweg 1, 8912 AA in Leeuwarden
Prijs entree + expositie € 6,00 entree (student: € 4,50)
Prijs passe-partout € 8,00 voor geheel festival
Contactpersoon
Elien CusvellerAdviseur Beeldende Kunst en coördinator Keunstwurkplein
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:058-2343435