Menu
Mijn Keunstwurk

Kunstbende in De Lawei met nieuwe wedstrijdcategorie

18 september 2019

Per 1 juli 2019 heeft Keunstwurk een nieuwe regionale partner voor de uitvoering van Kunstbende. Niet alleen de voorronde maar ook projectleiding zal worden opgepakt door Schouwburg De Lawei in Drachten. Ilse Schreur is aangesteld als nieuwe projectleider en samen met Gerda Roorda (adviseur van Keunstwurk) maakt De Lawei zich op voor het 30 jarige jubileum van Kunstbende wat volgend jaar april gaat plaatsvinden.

Kunstbende is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor jong creatief talent. De landelijke netwerkorganisatie geeft jongeren tussen de 13 en 18 jaar de kans om hun talent te tonen, ontdekt te worden en zich te ontwikkelen. Ook binnen Fryslân is Kunstbende ieder jaar een impuls voor jong talent. Hoewel de projectleiding zich in Drachten bevindt wordt via o.a. workshops en een scholentour jongeren uit heel Fryslân uitgenodigd om mee te doen aan Kunstbende. De workshops waren vorig jaar bijvoorbeeld al te vinden in Heereveen en Leeuwarden.

‘Influencer’ nieuwe wedstrijdcategorie
Kunstbende erkent sinds 17 september 2019 influencer als officiële kunstvorm. Het platform geeft content creators een eigen podium waarbij ze kans maken om de prijs voor ‘Beste Influencer’ in de wacht te slepen. De andere categorieën zijn: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.

De inschrijving voor de Friese voorronde op 19 april is geopend

Contactpersoon
Gerda Roorda
Telefoon:058 234 34 13