Menu
Mijn Keunstwurk

Noord-Nederland krijgt expertisecentrum voor filmeducatie

10 september 2020

Op donderdag 10 september hebben Kunst & Cultuur, Kunstkade, Film in Friesland, Internationaal Filmfestival Assen, Forum Groningen en Keunstwurk de samenwerkingsovereenkomst voor Filmhub Noord getekend: hét expertisecentrum voor filmeducatie in Groningen, Friesland en Drenthe. Filmhub Noord heeft als doel om filmeducatie een plek te geven in het primair en voortgezet onderwijs.

De zes partners gaan aan de slag door kennis, kunde en inspiratie te delen met de noordelijke regio en de rest van het land. Ze gaan langs bij scholen om te ontdekken wat hun vraag is en zullen actief bouwen aan een netwerk met partners die hetzelfde doel nastreven.

Filmhub Noord wil filmbelevenis een betekenis geven door leerlingen de taal van film vloeiend te leren spreken en schrijven. Want wie de taal van film beheerst, zet en ziet de wereld en zichzelf in perspectief.

Proeftuin
In elke provincie is ook een proeftuin: een gelijkwaardige en onderzoekende samenwerking tussen het onderwijs, steuninstellingen en aanbieders van filmeducatie. Hierin wordt al doende de vraag van het onderwijs beantwoord. Het eindresultaat is een aantal inspirerende onderwijsprogramma’s, overdraagbaar naar andere scholen, provincies en aanbieders.

Filmhub Noord is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van het Filmfonds en We the North.

Contactpersoon
Douwe ZeldenrustDirecteur
Werkdagen:ma, di, do, vr
Telefoon:058 234 34 64