Menu
Mijn Keunstwurk

Ondersteuningsinitiatief ‘Maak tamtam voor cultuur!’

14 juni 2021

Cultuur is belangrijk voor jou, voor jouw dorp of stad en voor jouw gemeente. Ben je het daar mee eens? Kom dan nu in actie! Dit is namelijk het moment om in jouw gemeente cultuur (politiek) op de kaart te zetten. Wacht niet tot de gemeenteraadsverkiezingen, maar ga nu aan de slag, want de komende maanden zijn lokale partijen al bezig met het opstellen van hun verkiezingsprogramma’s. Sla daarom op de trom, rammel aan de poort, klim in de pen en laat de politieke partijen in de gemeente weten dat ze cultuur hoog op de agenda moeten zetten. Maar hoe doe je dat?

In een lange aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 gaan de cultuurverbinders van Keunstwurk onder de noemer ‘Maak tamtam voor cultuur!’ zich extra inzetten om cultuurverenigingen te ondersteunen bij het lobbyen. Hoe overtuig je lokale politici van de waarde van amateurkunst en cultuureducatie, tussen grote thema’s als klimaatverandering en tekorten in het sociaal domein?

Wij maken je wegwijs aan de hand van inspirerende webinars en praktische tools. Dit doen we in samenwerking met het LKCA (het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst). Op maandag 5 juli organiseren we het eerste webinar met drie experts die je vertellen hoe je contact kunt leggen met de gemeentepolitiek. Hou onze social media kanalen in gaten voor het laatste nieuws.

Alvast aan de slag
Aan de hand van een kort online college, een handboek, voorbeeldbrieven en een community-app kun je nu al beginnen. Het LKCA heeft op haar website onder de titel ‘CultuurDeelJe’ informatie geplaatst over hoe verenigingen en lokale organisaties zelf kunnen lobbyen in de plaatselijke politiek. Hieronder een aantal handige directe links:

Contactpersoon
Elizabeth KooyCultuurverbinder Zang
Werkdagen:di, wo
Telefoon:06 23216032