Menu
Mijn Keunstwurk

Ontluikende liefde tussen boer en burger

20 juni 2019

Community-art project Molke 2.0 van start

Maandagavond 17 juni troffen zeven boeren en zeven burgers elkaar op boerderij de Klompepleats in Nijhuizum voor een blind date in het kader van community-art project Molke 2.0. Een project dat de relatie tussen beide groepen wil onderzoeken en bij wil dragen aan een positieve dialoog. Het bleef niet bij koetjes en kalfjes.

In een romantische setting, met een knipoog naar Boer zoekt Vrouw, gingen boeren en burgers met elkaar in gesprek. Na de dates kregen de boeren en burgers de opdracht om een ‘liefdesbrief’ te schrijven aan een fictieve dierbare om de ervaring van de avond te delen en hun hoop uit te spreken voor de toekomst.

De reis van melk

De dates en brieven vormen het vertrekpunt van een grootschalig locatietheater ‘De reis van melk’, dat in 2020 plaatsvindt. Tijdens dit locatietheater beleef je als toeschouwer letterlijk de reis van de melk: van koe naar koelkast. Wat gebeurt er allemaal voordat je glas melk op tafel staat? En wat kan zowel boer als burger doen om dit glas melk duurzaam te maken?

Molke 2.0 is een project van Keunstwurk onder artistieke leiding van Janneke de Haan en Willy van Assen.

Galerij