Menu
Mijn Keunstwurk

Paul van Vliet Academie

2 maart 2017

Zes jaar geleden is de academie, die onder supervisie staat van cabaretier Paul van Vliet, van start gegaan om een alternatief te bieden voor de twee soortgelijke hbo-opleidingen waar toelating -mede op grond van overheidseisen die niets met de geschiktheid voor ons vak te maken hebben- zeer beperkt is.

Doelstelling
De Paul van Vliet Academie heeft als doelstelling “belangstellenden de mogelijkheid te bieden tot bewustwording, het verkrijgen van zelfkennis en inzicht, teneinde zich te ontwik-kelen tot cabaretier/kleinkunstenaar en entertainer of aanverwante functies binnen het theatervak.”

Geen overheidssteun
Het bestuur van de Paul van Vliet Academie heeft er voor heeft gekozen om te werken zonder overheidsbemoeienis. Dit heeft als nadeel dat de academie niet vermeld staat op websites waar studenten zoeken naar een vervolgstudie.

Het is topsport
Cabaret/ kleinkunst is het meest populaire theatergenre in Nederland maar nog maar weinig is bekend dat je de benodigde creativiteit om eigen materiaal te ontwikkelen en op professionele manier uit te voeren ook gewoon kunt leren. Echter, één keer leuk is niet genoeg. Wie voor een dergelijk vak kiest moet zich er van begin af aan bewust van zijn dat het eigenlijk topsport is. En dat talent een voorwaarde is om het lang vol te houden. Mocht iemand menen dat hij of zij talent heeft dan willen wij hem of haar graag ontmoeten en deelgenoot maken van de ins en outs van een vak dat eigenlijk ook een manier van leven is, waarin vrijheid van geest en handelen en je op een volstrekt unieke manier uitdrukken de grote pijlers zijn.

Interesse?
Als je denkt talent te hebben om cabaretier/kleinkunstenaar te worden, kun je contact opnemen met de academie. Talenten krijgen daar de kans om het vak op het hoogste professionele niveau te leren, van mensen die hun sporen al dik verdiend hebben. Er zijn geen ingewikkelde toelatingseisen zoals op andere soortgelijke academies; daar geloven zij niet in. Wie echt graag wil is van harte welkom in het eerste jaar van de academie.