Menu
Mijn Keunstwurk

Presentaties regieopleiding

2 december 2021

Afgelopen weekend vonden de presentaties van het tweede jaar van de deelnemers van de regieopleiding plaats. Bekender toneelwerk van schrijvers als Harold Pinter en Samuel Becket werden gespeeld. Maar ook werk van Friezen Anja Steegstra en Pim Hendriks kwamen aan bod. Spelers uit Hitsum, Wiuwert/Britswert, Tirns, Tytsjerk en Leeuwarden werkten mee aan de presentaties die een lengte hadden van 30 minuten.

Helaas konden alleen vrienden en familie de presentaties bijwonen. Waarbij alle zitplaatsen op anderhalve meter waren opgesteld. Gezien de coronamaatregelen waren alle spelers, regisseurs en medewerkers gevaccineerd of actueel getest. Het publiek werd gecheckt op de welbekende QR-code.

De regisseurs in opleiding hebben onder moeilijke omstandigheden, het uiterste uit hun groepen en mogelijkheden gehaald. Een hard maar intensief leerproces hebben deze cursisten getrotseerd. Gezien de enthousiaste reacties van het publiek is theater een noodzaak in deze tijd. Een beetje schoonheid brengt mensen tot elkaar. In tijden van afstand is dat geen overbodige luxe

Speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers van het dorpshuis Nij Franjum in Marssum. Deze mensen hebben gezorgd voor een prettige sfeer in een dito omgeving.