Menu
Mijn Keunstwurk

Programma Uurcultuur – De Classic Express

6 juli 2011

Sinds 2007 toert het Prinses Christina Concours langs de Nederlandse basisscholen met de Classic Express, de eerste rijdende concertzaal ter wereld. In de Classic Express laten prijswinnaars van het Prinses Christina Concours jonge kinderen kennismaken met klassieke muziek.

Een jonge, speciaal opgeleide presentator betrekt de basisschoolleerlingen bij het concert. Tijdens het concert luisteren de kinderen naar muziek en kunnen ze praten met de muzikanten.

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de kinderen en er is een klein podium waar de muzikanten en de presentator kunnen plaatsnemen. Hier staat ook een vleugel.

De sfeer in de Classic Express is die van een andere wereld. De kinderen betreden een lichte en rustige ruimte: het is tijd voor mooie muziek. Met speciale lichten en videobeelden zal de werking van de muziek worden versterkt. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal wordt gereguleerd met een elektro-akoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen.

 

Geschikt voor 5/6
Duur 45 minuten
Verwerking Lesmateriaal
Plaats Rijdende concertzaal in trailer
Periode april 2012