Menu
Mijn Keunstwurk

Regiofinales Kunstbende Friesland

28 februari 2017

 

Veel inschrijvingen voor de voorronde van Kunstbende in Friesland
Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 t/m 18 jaar. De inschrijving voor de 27e editie liep zeer goed. Er zijn 73 acts en meer dan 200 jongeren ingeschrevenen. Dat is drie keer zoveel ten opzichte van vorige jaar. Dit betekend dat jongeren Kunstbende weer weten te vinden. Een paar jaar geleden is Kunstbende verhuisd naar Cultuurkwartier Sneek. Werving via nieuwe social media heeft ook bijgedragen het hoger aantal inschrijvingen.

Met deze wedstrijd doen jonge talenten niet alleen podiumervaring op, maar krijgen ook nuttige feedback van een professionele jury.  Deelnemers in de categorie dj krijgen de mogelijiheid om mee te doen aan een project met het Fries Jeugd Orkest. Voor het voorgezet onderwijs verschijnt een speciale lesbrief.

Voorronde Kunstbende Friesland in de categorie DJ
Net als vorig jaar vindt de voorronde DJ op een ander moment en andere locatie plaats dan de algemene voorronde.
Friese DJ talenten zullen het poppodium van Neushoorn beklimmen en hun eigen muziek en/of mix ten gehore brengen.

Locatie: Neushoorn Café Leeuwarden (Ruiterskwartier)
Datum: zaterdag avond 4 maart
Tijd
: 20.30 uur
Entree: gratis

Voorronde Kunstbende Friesland in de categorieën: dans, expo, fashion, film, muziek, taal en theater
Datum: zondag 12 maart
Tijd: vanaf 11.45 uur
Locatie: Kunstencentrum Atrium en Poppodium Bolwerk  (Oud Kerkhoff 11 te Sneek)
Entree: € 5,–

Tijdens de voorronde op 12 maart is er naast het optreden van de talenten nog veel meer te beleven. De hele dag is er een weggeef expositie waar iedereen die maar wil eigenaar kan worden van een van de inzendingen van afgelopen jaren voor de categorie EXPO. Er vindt spontaan een dansworkshop plaats, er is een filmquiz gehost door EYE Moviezone en een kunstenaar die live aan de slag gaat. Natuurlijk is er ook een DJ in het Atrium die de sfeer er de hele dag goed in houdt.

KunstBuddy’s
Kunstbende Friesland werkt sinds een aantal jaren met KunstBuddy’s, jongeren van de kunstvakopleidingen D’drive en Minerva academie voor Popcultuur. Zij gaan samen met de deelnemers aan de slag om hun act tijdens de voorronde zo goed mogelijk te maken. Op deze manier hoopt Kunstbende Friesland meer jongeren over de drempel te trekken en zichzelf te laten zien. Hiermee is de Kunstbendecoaching niet alleen voor winnaars maar voor alle deelnemers beschikbaar. Dit jaar zij er vier KunstBuddy’s, die samen 14 jongeren ondersteunen in hun weg naar het podium.
Meer info over Kunstbende           

Kunstbende wordt ondersteund door 6 verschillende lokale en landelijke subsidie verstrekkers

Galerij