Menu
Mijn Keunstwurk

Route2020 | In je auto langs openbare kunst – première woensdag 20 mei

18 mei 2020

Tijdens Route20202 volg je, in je eigen auto, een poëtische muzikale route langs openbare kunst met bij deze kunstwerken een interpretatie van Friese performers. De eerste voorstelling is op woensdag 20 mei 2020. Bij Route2020 is het publiek getuige van de samensmelting tussen openbare kunst en cultuur. De route wordt georganiseerd door BUOG (Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen), in samenwerking met Keunstwurk.

De première is woensdag 20 mei in Leeuwarden. In je eigen auto volg je een mooie route die leidt langs bestaande kunstobjecten door Leeuwarden. Kunst in de Openbare Ruimte, op rotondes, in de wijk, voor een overheidsgebouw of onder onze voeten. Bij elk kunstwerk is een interpretatie van Friese performers te horen. Dat kunnen bijvoorbeeld gedichten of muzikale composities zijn waarbij het kunstwerk als inspiratiebron dient. Route 2020 is een beleving mét een menselijk cultureel aspect en (coronaproof) contact.

Artiesten/kunstenaars
Verschillende artiesten en kunstenaars werken mee aan Route2020: Piter Wilkens, Esther de Jong, Elmar Kuiper, Michel Pitstra, Monad, Arjen Hut, Hûnekop, Melvin van Eldik, Jannewietske de Vries, Wiebe Kaspers en Eeltsje Hettinga.

Hoe werkt het?
Je koopt een (auto)kaartje met een starttijd waarmee je je meldt bij een ‘drive thru’-kassa. Daar ontvang je de route langs de openbare kunstwerken met een routeplanner en informatie over de kunst waar je stopt, maar ook van de werken die je onderweg passeert. Je krijgt een techniek-/geluidssysteem mee waarmee je performances in je auto kunt horen en een picknickmand met heerlijkheden voor pauzemomenten. Je blijft in je auto tijdens de route.

Meedoen
Koop nu je tickets. De route duurt ongeveer 2 uur en wordt in kleine groepjes auto’s afgelegd. Zowel voor de organisatie als voor het publiek gelden de veiligheidsregels zoals deze zijn afgegeven door de rijksoverheid.


Over BUOG
Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen, bestaat uit regisseur Pieter Stellingwerf en theatervormgever Kees Botman. BUOG maakt sinds lang theatervoorstellingen op bijzondere (buiten)locaties en onontgonnen plekken.

Contactpersoon
Elien CusvellerAdviseur Beeldende Kunst en coördinator Keunstwurkplein
Werkdagen:di, wo, do
Telefoon:058-2343435