Menu
Mijn Keunstwurk

Samson & Dalila in ‘boekentempel’

25 september 2018

De opera die sinds de jaren 50 van de vorige eeuw niet meer in zijn originele vorm te zien is geweest in Nederland, SAMSON & DALILA, speelt in Gorredijk!

Deze productie, naar idee van operazanger Albert Bonnema, kun je zien op een hele bijzondere plek, namelijk de ‘boekentempel’ van Steven Sterk. In deze hal liggen 1,5 miljoen boeken opgeslagen en heeft een zeer goede akoestiek waardoor het zich goed leent voor een muzikale en theatrale uitvoeringen. De opera, wordt gespeeld in een bijzondere setting met solisten, een groot koor en een exotisch ballet. De muzikale leiding wordt gedaan door pianist Andrew Wise en de regie en productie door Albert Bonnema zelf.

Het verhaal
Dalila, de beeldschone priesteres die gespeeld wordt door Carina Vinke wordt verleid door Samson. Hij is gevreesd vanwege zijn bovenmenselijke krachten. Maar waarom hij zo sterk is, blijft een raadsel. Vanwege zijn goddelijke opdracht wil Samson de relatie met Dalila beëindigen. Bij een laatste ontmoeting weet Dalila hem zover te krijgen zijn geheim prijs te geven: zijn kracht ligt in zijn weelderige haar. Wanneer hij slaapt, knipt Dalila zijn haar af en wordt Samson overmeesterd door de Filistijnen. Deze steken zijn ogen uit en bespotten hem tijdens een groot feest.

Ben je benieuwd hoe dit verhaal vertolkt wordt in deze speciale uitvoering van de opera Samson & Dalila? Koop dan je kaarten via www.vanplan.nl.

Wanneer:             22, 24 en 25 november 2018
Waar:                    Boekenhal Steven Sterk, Hellingbaas 1, Gorredijk     

Speciaal voor lezers van de Keunstwurk nieuwsbrief kun je een korting van € 2.50 per kaartje krijgen als je deze besteld voor groepen vanaf 20 personen.
Deze kunnen niet via www.vanplan.nl besteld worden. Stuur hiervoor een mail naar info@vanplan.nl.


Never Ending Orchestra laat muzikaal Fryslan goed in de spotlights staan door middel van al haar muzikale activiteiten;. De stadsprogrammering, waarbij lokale artiesten bij horeca en ondernemers onaangekondigd en spontaan in de binnenstad (NEO spots) spelen is een succes bij luisteraars , winkelend publiek en toeristen. De vijf gezellige wijkfeesten die in samenwerking met LF2018 in augustus en september georganiseerd zijn, zijn helaas alweer achter de rug. De wat grotere evenementen vanuit NEO Leeuwarden zoals het Silent @ Zaailand concert van Wiebe Kaspers, het Europe in Residence event in de Biergarten en het Troubadourtreffen in de Prinsentuin maakten dat er mooie samenwerkingen in het muziekveld van Leeuwarden tot stand kwamen. Tot slot zijn er deze zomer ook een aantal mooie Never Ending Orchestra producties voorbij gekomen; zoals het Sloepenconcert in Heeg, Nacht aan het Wad festival bij Zwarte Haan en GRUTSK.