Menu
Mijn Keunstwurk

Studio Ina-Matt wint Vormgevingsprijs 2017

16 november 2017

Met de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving wil de Provincie Fryslân een impuls geven aan de belangstelling voor vormgeving in Fryslân.

De Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving van de Provincie Fryslân is uitgereikt aan Studio Ina-Matt (Ina Meijer en Matthijs van Cruijsen) en hun opdrachtgever het Matsura Museum Hirado en de Nederlandse ambassade in Japan waarvoor zij ‘Sweet Nothing’ ontwierpen.

Volgens de jury richt Ina-Matt de blik naar buiten: ‘Zij kijken verder dan de eigen grenzen van regio, cultuur, identiteit en tijd.’ De jury kreeg dit jaar 50 inzendingen te beoordelen. Naast de winnaar kregen twee van de zeven genomineerde ontwerpen een Eervolle Vermelding:

– ‘Identities’ van Martin Brandsma
– ‘De Kom-post’ een concept van Studio Elmo Vermijs voor STREAM.

Vredeman de Vries Prijs
Met de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving wil de Provincie Fryslân een impuls geven aan de belangstelling voor vormgeving in Fryslân. Alle disciplines die tot het domein van de vormgeving behoren, komen voor de prijs in aanmerking. Een voorwaarde voor deelname is dat vormgever en/of opdrachtgever in Fryslân gevestigd moet zijn. Verder mogen alleen ontwerpen die na 1 maart 2015 zijn gerealiseerd – hetzij als prototype hetzij als product – worden ingezonden. De winnaar (de combinatie vormgever en opdrachtgever) krijgt een oorkonde en een bedrag van € 5.000,-. Ontvangers van Eervolle Vermeldingen krijgen € 500,-.

De jury in 2017 bestond uit:

* Lonny van Ryswyck, product ontwerper en mede-oprichter Atelier NL
* Yu-Lan van Alphen, programmamanager stichting DOEN
* Robert-Jan Hofhuis, grafisch ontwerper, adviseur en docent HKU en Artez
* Arjen Boerstra, ruimtelijk ontwerp en beeldend kunstenaar
* Tim Vermeulen, programmamanager Dutch Design Foundation

De Moanne Publieksprijs
Dit jaar zijn Jurjen Hofstra en Ronald Brouwer van Kr8werk winnaar van De Moanne Publieksprijs voor de visuele identiteit van Post-Plaza Hotel & Grand Café. Ze kregen 208 stemmen. Ter gelegenheid van de negende editie verscheen een special van De Moanne.

De Moanne Special
Ter gelegenheid van de negende editie van de Vredeman de Vries Vormgevingsprijs van de Provincie Fryslân is er een special verschenen van De Moanne. In de special zijn onder andere interviews met organisator Roelof Koster, gesprekken met verschillende winnaars van de prijs en een samenvatting van het juryverslag van 2017. Meer informatie over de special vind je op de website van De Moanne.

Galerij

De Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving wordt in opdracht van de provincie Fryslân georganiseerd door Keunstwurk.