Menu
Mijn Keunstwurk

Succesvolle voorronde Kunstbende Friesland

6 april 2022

Afgelopen zondag 4 april vond de regionale voorronde van de Kunstbende weer plaats. Na de noodgedwongen digitale edities mochten nu de deuren van de Lawei weer open voor deelnemers en publiek. In de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek en Theater werd er gestreden om de felbegeerde Kunstbende Award. (foto: Rosa van Blerck)

In de gezellig gevulde schouwburg werden toeschouwers en deelnemers ontvangen en toegesproken, waarna op verschillende locaties de talenten hun kunsten vertoonden aan jury en publiek. De uiteindelijke winnaars mogen zich opmaken voor een plek in de landelijke finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op zondag 26 juni 2022 in de Kromhouthal in Amsterdam.

Dit jaar was er een grote diversiteit in de acts te zien, van goochelshow tot fantasy-film en van hiphop-show tot een “fasionweek waardige modecollectie” volgens Fashion jurylid Margreet Kooistra. De acts liepen over van talent. De jury bestond dit jaar onder meer uit Mark Wagenaar (DJ), Else Talsma (Theater) en Faske (Muziek).

De gelukkige winnaars van Kunstbende Friesland 2022 zijn geworden:

  • Roxana (16 jaar uit Bolsward, categorie Dans)
  • Nextbeat (19 jaar uit Hindeloopen, categorie DJ)
  • Fenna Siere (14 jaar uit Leeuwarden, categorie Expo)
  • D (16 jaar uit Burdaard, categorie Fashion)
  • Uit de oven gebakken producties (Harlingen categorie Film)
  • The Seasons (Metslawier, categorie Muziek)
  • Goochelaar Lucas (17 jaar uit Heerenveen, categorie Theater)

Over Kunstbende

Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. In de online én offline community kan iedere jongere eruit halen wie erin zit in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Via de Kunstbende community kun je middels tutorials en workshops nieuwe skills leren, oproepjes plaatsen voor nieuwe bandleden, modellen, videoclipmakers etc. Als kers op de taart is er het wedstrijdtraject waar jongeren podiumervaring kunnen opdoen tijdens een voorronde in hun eigen provincie. Alle winnaars krijgen een coachingstraject en de eerste prijswinnaars gaan door naar de landelijke finale. Finalewinnaars presenteren hun werk op grote podia: van Mysteryland tot Oerol.

 

Titus van ’t Veer Creatief Producent Cultuureducatie titusvant.veer@keunstwurk.nl
Werkdagen: ma, wo, do
Telefoon: 058 234 34 70