Menu
Mijn Keunstwurk

The Green Art Challenge kan beginnen

1 november 2022

Het mooie project ‘The Green art Challenge’ op het Aeres VMBO Heerenveen staat in de startblokken. Met dank aan het Fonds Cultuurparticipatie is de weg vrij om de pilot te starten die gaat helpen om het ‘talentgedreven werken’ eigentijdser in te zetten. In de vakken talent en expressie wordt onderzocht hoe kunst- en cultuureducatie uitdagender en creatiever ingezet kan worden: hoe kun je iemands’ talent het beste voeden?

In de praktijk volgt het project drie duidelijke programmalijnen:
  • In de lessen wordt met co-teaching aan de slag gegaan met de kunstenaarsmindsetanders kijken, durven voelen, helder denken en gewoon gaan maken.
  • Mentoren in de onderbouw worden opgeleid tot talentfluisteraars.
  • Uiteindelijk wordt met een groep kunstvakdocenten een concept ontwikkeld voor een Green Art Challenge Day: een dag waarop leerlingen een haast onmogelijke uitdaging krijgen, waarbij ze in zeer korte tijd samen toewerken naar één resultaat.
De inzet van dit pilotproject is om een nieuwe manier van werken te onderzoeken en ondervinden; en daarnaast de ‘art challenge’ als werkvorm/evenement te ontwikkelen zodat deze ook op andere scholen in te zetten zal zijn.

The Green Art Challenge is een nauwe samenwerking tussen Keunstwurk, het Aeres VMBO Heerenveen en Ateliers Majeur.

Contactpersoon
Daniëlle van PeerAdviseur Cultuureducatie PO & VO
Werkdagen:ma, di, do
Telefoon:058 234 34 79