Menu
Mijn Keunstwurk

Theater DNK winnaar Noordelijke cultuurpitchwedstrijd met idee Smaakvol Theater

18 mei 2020

Theater DNK (De Nieuwe Kolk) in Assen is met het idee Smaakvol Theater de winnaar van de cultuurpitchwedstrijd, die de Noordelijke overkoepelende culturele instellingen, partners en marketingorganisaties op 25 april uitschreven. De organisaties deden een oproep op de vindingrijkheid van de makers van Friesland, Groningen en Drenthe om de culturele sector een impuls te geven in het ‘nieuwe normaal’. Samen met relevante partijen wordt het idee uitgewerkt zodat het daadwerkelijk kan worden uitgevoerd in steden en dorpen in (Noord) Nederland.

Maar liefst 127 inzendingen zijn binnengekomen op de open call. Smaakvol Theater is een concept waarbij theater en horeca de handen ineenslaan. Theaters programmeren een soloartiest (of duo/trio) voor hun theater. Parallel aan de voorstelling serveren meerdere restaurants een menu voor aanvang en tijdens de voorstelling. Vanuit het theater ziet het publiek de show en tegelijkertijd beleven de gasten in de deelnemende restaurants live dezelfde voorstelling via een streamingsdienst.

De jury prees het idee onder meer om de win-winsituatie. Het podium, de artiesten én de restaurants hebben iets te winnen in dit concept. Het idee krijgt ondersteuning van o.a. de Noordelijke marketingorganisaties en VNO NCW MKB Noord om het zodanig te maken dat het eenvoudig over te nemen is door anderen, zodat het in het hele land kan worden toegepast.

De jury kwam tot een top 5 van beste ideeën. Vier inzendingen kregen een 2e t/m 5e plaats toegekend:

  • 2. Globe van Groningen van Marcel Hensema e.a.
  • 3. Video Feuilleton van Joop Mulder, Sense of Place
  • 4. Hoog in het Noorden Bauke van der Laaken, Peter Duinkerken, Wijnand & Thijs Helfrich
  • 5. Kloset – Sjoerd Kooistra

Dit is een initiatief van VNO NCW Noord, MKB Noord, NDC mediagroep, Marketing Drenthe, Merk Fryslân, Marketing Groningen en Stichting Beringer Hazewinkel. In samenwerking met: Keunstwurk, LF2028, Museumfederatie Fryslân, Biblionet Groningen, CGTC, De Verhalen van Groningen, Erfgoedpartners, Vrijdag en Stichting Kunst & Cultuur.

Contactpersoon
Folkert KustersAdviseur Communicatie
Werkdagen:ma, di, do
Telefoon:058 234 34 87