Menu
Mijn Keunstwurk

Theaterwandeling door Saskiabuurt

29 april 2016

De theaterwandeling ‘Ik, Saskia’  van het community Art programma De Reis van Keunstwurk onthult op zaterdag 30 april de markante verhalen van buurtbewoners van de Saskiawijk in Leeuwarden.  Theatermaker Jeanine Niemendal en studenten van de NHL docent theateropleiding ontdekten deze verhalen  over hun liefde voor de wijk, verscholen geheimen en verborgen talenten. De studenten werden gekoppeld aan buurtbewoners om hun verhalen vorm te geven tot theatrale scenes.

Saskia van Uylenburgh, de eerste vrouw en grote liefde van schilder Rembrandt van Rijn, speelt een belangrijke rol in de theaterwandeling. Onderliggend thema voor de theatrale tocht is ‘Licht en Duister’, het delen van de lichtpunten in je leven en de tegenslagen die je tegen bent gekomen. “Soms denk je dingen over anderen die niet zo blijken te zijn.  Dan kom je verrassende dingen te weten als je met elkaar praat.” zegt één van de buurtbewoners.

De theaterwandeling met muziek begint om 21 uur in Buurthuis Welgelegen W. Lorestraat 36-38, Leeuwarden. Kaarten kunnen gereserveerd worden via iksaskiatheaterwandeling@gmail.com en kosten € 2,50 voor buurtbewoners en € 5,- voor overige geïnteresseerden.

De wijk bestaat voornamelijk uit jonge studenten en gepensioneerde alleenstaanden. Twee groepen die onderling weinig contact met elkaar hebben. De theaterwandeling wordt afgesloten met een gezamenlijke nazit van buurtbewoners en de bezoekers in één van de Saskiadwarsstraten. Met het project beoogt Jeanine Niemendal voor meer onderlinge verbinding te zorgen.

‘Ik Saskia’ is één van de projecten van De Reis, het community art programma van Keunstwurk. Kunstenaars en theatermakers stellen in De Reis actuele onderwerpen aan de orde die, nu en in de toekomst, in de Friese samenleving spelen. De Reis is een onderdeel van LAB LWD, één van de bidbook projecten van de Leeuwarden-Fryslân 2018.

Contactpersoon
Rozemarijn StrubbeAdviseur Kennis Cultuurparticipatie
Werkdagen:ma, di, do
Telefoon:058 234 34 50
Mobiel:06-83428984