Menu
Mijn Keunstwurk

Update: The Green Art Challenge

14 februari 2023

In januari is het project ‘The Green art Challenge’ op het Aeres VMBO Heerenveen van start gegaan. De school in Heerenveen is al actief bezig is met de talentontwikkeling van de leerlingen en wil onderzoeken of het ‘talentgedreven werken’ een passende manier is om duurzaam in te gaan zetten. Het project werkt toe naar een Challenge Day waarin leerlingen op hun unieke talenten worden teruggeworpen om bijna onmogelijk lijkende opgaven te realiseren.

Als start van het traject schoven docenten van het Aeres VMBO Heerenveen aan bij de introductie- en opleidingsdag ‘talent gedreven werken’. Op deze bijeenkomst op 18 januari jl. werden in totaal circa 50 docenten, mentoren en geïnteresseerden door Luk Dewulf meegenomen in zijn kijk op talentontwikkeling. Wie het hele traject heeft doorlopen mag zichzelf ‘talentfluisteraar’ noemen.

In de volgende fase worden de Challenge Days voorbereidt. Acht kunstvakdocenten en kunstenaars gaan deze challenges uitwerken, opzetten en begeleiden. In een eerste sessie werd kennisgemaakt met de school (rondleiding en introductie) en met het concept ‘challenge day’. Hoe werkt zo’n dag en hoe kun je een breed scala aan talenten activeren aan de hand van uitdagingen?  Met behulp van voorbeelden en ervaringen uit eerder edities werden de kunstvakdocenten door Luk Dewulf op weg geholpen naar het ontwikkelen van de Green Art Challenges. Er volgen hierna nog enkele voorbereidende sessies waarna de uitvoering zal plaatsvinden in juni.

The Green Art Challenge is een nauwe samenwerking tussen Keunstwurk, het Aeres VMBO Heerenveen en Ateliers Majeur.