Menu
Mijn Keunstwurk

Uurcultuur gaat weer van start!

18 mei 2016

Het nieuwe seizoen van Uurcultuur gaat weer van start met hele bijzondere voorstellingen! Het nieuwe aanbod is inmiddels bij alle scholen van de deelnemende gemeenten, zowel digitaal als per post, ‘in de bus’ gevallen. Je kunt weer een keuze maken uit een zeer divers aanbod, uiteenlopend van theater-, dans-, vertel-, en muziekvoorstellingen. Om een kleine indruk te geven van wat de scholen kunnen verwachten, lichten we hieronder van elke bouw een leuke voorstelling toe.

Onderbouw
Boer Boris
van theatergroep Heer Otto. Boer Boris is een humoristische, muzikale en beeldende voorstelling over je best doen, iets durven en trots zijn op jezelf. Én over de vraag of worteltjes mama’s hebben en hoe kippen gouden eieren leggen.

Middenbouw
Onbekend land van Het Houten Huis. Het Houten Huis heeft haar succes te danken aan haar rijke fantasie, prachtige surrealistische beelden en poëzie zonder woorden. Dit keer in samenwerking met het Nordland Visuel Theater (NO) waarbij ze samen een wereld vol livemuziek creëren.

Bovenbouw
Mama Gazoline van Tryater. Mama Gazoline gaat over een waanzinnige achtbaanrit van een jongen met zijn moeder. Want zijn moeder is net even anders dan andere moeders. Het is een muzikale en beeldende vorstelling over de pret en verwarring die ontstaat wanneer je niet meer weet wat waar is en wat niet!

Speciale editie Uurcultuur
Dit jaar heeft Uurcultuur een nieuw concept uitgewerkt waarbij er de keuze is om één theatergroep bij één school te laten spelen. De voorstellingen worden gespeeld door de theatergroep De Dames Slier. Het pakket bestaat uit een voorstelling van groep 1 t/m 4 (Opa’s wat heb je eraan?) en een voorstelling voor groep 5 t/m 7 (mijn zus Valerie).

Interesse? Lees hier meer over andere leuke voorstellingen van Uurcultuur en meld je school snel aan!

Let op: de inschrijving voor Uurcultuur is gesloten.